Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
SHOPPING CENTRE VERONA UNO - WIDENING
BUILDING DETAILS
Year: 2008
Site: S. Giovanni Lupatoto (VR)
Client: Private
Building area: widening for sqm 17,000 - overall area sqm 55,000
Service required: architectural planning and interior design, artistic supervision

The shopping centre inaugurated in 1996 was widened from its 38,000 to 55,000 sqm. Works have been programmed so that customers were free to use normally the structure with no interruption due to the works. The plan of the extension with the big mall on the façade and an arcade on two floors renews the existing centre, which was restored in the meanwhile. Sunlight is again the main feature of this architecture, as well as the integration of rooms and paths. An underground parking place brings users directly to the indoor arcades.
Photographer's credits: Matteo Piazza