Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
FAMILY CHAPEL
BUILDING DETAILS
Year: 2004
Site: Main cemetery, Vicenza
Client: Private
Service required: plan and supervision of works

The plan creates an inside place independent from the outside context, a kind of close micro-cosmos, devoted to the relationship with the deceased hosted there.
Therefore the golden section applied to plant and elevations and the study of space and details in order to suggest the idea of a monolith cube hollowed out, autonomous and ended off in itself, of hard stone outside and soft stone inside, with changing colors during the different daytimes.
The communication between inside and outside, between ground and sky is always filtered: by the stainless steel door, pierced by a constellation of holes, or through the chinks of the lateral door frameworks, letting a grazing light, but which are never to be seen directly.
The materials:
Istria stone outside, Vicenza stone with three tones (white, yellow, grey) inside and rosewood marble for the graves of the two progenitors.
The stone coffered ceiling stands on stainless steel laminas.