Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
MULTIPURPOSE COMPLEX
BUILDING DETAILS
Year: 2008
Site: Legnago (VR)
Client: Private
Building area: sqm 25,000
Service required: architectural planning and interior design, supervision of works

Near to the town, this work was occasion of reclamation of a dismantled and decayed industrial area. The complex, on a wide parking place planted with threes and with a railway line on its back became the first piece of a kind of wide shopping place closed on the other side by a range of other industrial buildings under reclamation.
Keeping the old chimney, the curved shape of the façade, the wide glass walls and the windows on the roof help the soft integration of the building into the upgraded context. The used materials are marble, wood, glass, bricks, which recall its previous industrial function. Photovoltaic boards on the roof deliver energy. Roads have been reorganized on a wide area, taking advantage of the private intervention as well for the realization of a tunnel under the railway, which opened a new connection toward Rovigo and Ferrara.
Photographer's credits: Matteo Piazza