Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
SHOPPING CENTRE
BUILDING DETAILS
Year: 2006
Site: Villorba (TV)
Client: Private
Building area: sqm 22,000
Service required: architectural planning and interior design, supervision of works

The complex lays on a suburban area on a very important traffic way near valuable industrial areas. The building has the shape of a big wall behind which there are the shopping areas. Featured by a particular attention to the area devoted to visitors, with a prevalent use of sunlight, couples contemporary materials with the traditional ones of the territory.
Some specific measures regarding the environmental aspects have been adopted during the planning phase. They range from a survey of the traffic aimed to improve the practicability of roads around the estate, through the keeping of the permeability of the soil by means of an outdoor paving with grate-blocks, up to the shading of the outdoor place with autochthonous species of threes.