Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
SHOWROOM BMW
BUILDING DETAILS
Year: 1996
Site: Vicenza
Client: Private
Building area: sqm 6,000
Service required: architectural planning and interior design, supervision of works

Realized in the productive area of western Vicenza, it looks like a complex with simple structures and accurate finish for the comfort of users and workers.
The placing scheme accounts for the BMW standards, depending on the constraints of the almost small site and of the pre-existing building, which imposed an extent of three levels.
The indoor and outdoor organization allows a comfortable use for customers served on reception areas on the first floor, which communicates in back office with the workshop, car repairer's and warehouse of spare parts.
The ownership inspired the building to plainness, control of expenses and energy consumptions with exposed industrial structures and plants.
The complex was widened after the plan of the firm in 2006 for an overall building area of 7,500 sqm.
Photographer's credits: Matteo Piazza