Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
SHOPPING CENTRE VERONA UNO
BUILDING DETAILS
Site: Vicenza
Client: Private
Building area: widening sqm 25,000 - overall complex sqm 58,000
Service required: architectural planning and interior design, supervision of works

The shopping centre, having a stream of more than 5,000,000 visitors a year, is one of the first ones realized in Italy after the "French pattern" with hypermarket, mall and shopping centre. The use of the sunlight coming from the skylights of the main mall and of the arcade lends the rooms the atmosphere of the streets of the town. The use of natural materials ranging from the wood of the ceiling to the marble from Verona, together with steel and glass aims to offer the users a familiar though contemporary environment. The variety of shapes, spaces and structures helps the visitors to orientate "naturally". The parking places are hosted in a wide underground place under the shopping centre, with the twofold benefit to allow comfortable paths for visitors and to have a low impact on the territory.