Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
SHOPPING CENTRE PALLADIO
BUILDING DETAILS
Year: 1993
Site: Vicenza
Client: Private
Building area: sqm 33,000
Service required: architectural planning and interior design, supervision of works

The plan, one of the first ones in Italy after the "French pattern" consists of a hypermarket of sqm 8,000 with two wide malls, shopping centre on the first and second floor, with parking places on two levels. The main mall, with its wide glass-wall on double height, is featured by a lamellate structure made of beams with double camber of more than 40 meters lengths, hung on a steel spaceframe with wide arches. The indoor dynamicity of the place is featured by the insertion of the two moving walkways in the middle, connecting the two floors of the centre.
Wide use of sun light, traditional materials together with structures of steel and glass feature the rooms of the arcades.
In 2001 the shopping centre was widened by the firm to an overall area of sqm 58,000.
Photographer's credits: Matteo Piazza