Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
HOUSE
BUILDING DETAILS
Year: 2002
Site: Colli Berici, Vicenza
Client: Private
Service required: planning and supervision of works

The renovation of a villa of the seventies starts from the intention to harmonize the existing volume of the house with nature. The new rooms are partially under the hill level, while the dwelling building was connected with the surrounding greenery through the reorganization of the porch, veranda, the openings and the views on the garden as well as through the elimination of the step between outside and inside area.
Indoor rooms have been reorganized and materials given new shape: floor of teak, marble-like walls, transparent walkways of glass and steel, white, yellow and red marble from Asiago. Rooms were featured with materials and solutions complying with the different requests by the members of the family.