Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
Enlarge the picture
RENOVATION OF A PRIVATE HOUSE WITH INDOOR SWIMMING-POOL
BUILDING DETAILS
Year: 2005
Renovation of a private house with indoor swimming-pool
Site: Colli Berici, Vicenza
Client: Private
Service required: planning and supervision of works, plan of the garden

The renovation of a villa of the seventies and the realization of an indoor swimming-pool starts from the intention to harmonize the existing building and the new one with nature. The new volumes are partially under the level of the hill.
Garage and bathroom have been redrawn as the new basement swimming pool, opening toward the valley with wide glass-walls and toward the mountains with two dormer windows of steel and glass on the roof, which frame some views of big trees rising from the steep hill. Home and swimming-pool are connected with a long passage underground, made interesting by the bending of walls toward the hill and by the sunlight filtering through the roof-window of the solarium-terrace.
The dominating theme is water, sea and marine architecture in particular, recalled by colors, materials and architectural elements: blue of mosaics - drawn each single tessera - round roof windows, stainless steel, and the shape of the ceiling of lamellar wood.
Photographer's credits: Matteo Piazza, Arnaldo Dal Bosco.